Čo znamená výtok z močovej trubice u mužov?

Zatiaľ čo ženy môžu vaginálnym výtokom trpieť pomerne pravidelne, u mužov ide o menej častý jav, ktorému musíme venovať zvýšenú pozornosť. Najmä preto, že môže byť spôsobený viacerými rôznymi príčinami, z ktorých niektoré môžu byť vážne. Čo môže stáť za výtokom z penisu? A ako tento problém riešiť?

V našom tele sa nachádza množstvo rôznych tekutín. Okrem moču k nim patria pot, slzy, sliny a iné sekréty vrátane hlienu. No zatiaľ čo ženy sú na akýkoľvek vaginálny výtok počas mesiaca celkom zvyknuté, nás jeho prítomnosť môže dosť vystrašiť. Veď okrem semena a moču z penisu bežne nič nevychádza.

Ani my vám nebudeme klamať. Podozrivý výtok môže znamenať, že telo prechádza niečím veľmi vážnym a bez pomoci lekára sa nezaobíde. Čo môže mnohých z nás spoľahlivo vystrašiť oveľa viac.

Ale keďže sa už nebojíme toho, čomu nerozumieme, pozrime sa na všetko, čo by o tom mal vedieť každý dospelý človek.

Čo znamená výtok z močovej trubice?

Technicky ide o stav, keď z penisu vyteká tekutina, ktorá nie je močom ani semenom. Výtok môže mať rôznu konzistenciu a farbu. Môže mať aj špecifický zápach a môžu ho sprevádzať ďalšie príznaky, ktoré môžu naznačovať jeho spojitosť s konkrétnym problémom.

Uniprosta

Unikátní kombinace 8 účinných látek pro zdravou prostatu a močové cesty

To mě zajímá Uniprosta
čo znamená výtok z močovej trubice

Ako zistiť, či ide o výtok?

Za normálnych okolností je okrem moču bežný aj priehľadný alebo belavý výtok, ktorý je preejakulátom a ejakulátom. Tieto tekutiny sa zvyčajne vylučujú počas sexuálnej stimulácie a počas vyvrcholenia.

V niektorých prípadoch sa však môže vyskytnúť napríklad žltkastý výtok. Inokedy môže výtok svojimi vlastnosťami pripomínať hnis. V takom prípade nie je s telom všetko v poriadku a je potrebné situáciu okamžite riešiť.

Najčastejšie príčiny u mužov

Jednou z najčastejších príčin výtoku z močovej trubice môže byť prebiehajúca infekcia močových ciest. Tá je u nášho pohlavia pomerne menej častá, pretože v porovnaní so ženami máme oveľa dlhšiu močovú trubicu. (Čo znamená, že choroboplodné zárodky sa do nej nedostanú tak ľahko.) Na druhej strane, zväčšená prostata, oslabená imunita a iné faktory môžu v určitých životných etapách zvyšovať riziko zápalu.

Okrem toho môže byť na vine pohlavne prenosná choroba, preto je dôležité používať kondóm. Najmä keď v rukách nedržíme (vlastné alebo cudzie) výsledky testov na pohlavne prenosné choroby. A hoci je správna intímna hygiena dnes už štandardom, niektorí z nás jej nevenujú veľkú pozornosť. To je ďalšia chyba, pretože ak sa o seba dobre nestaráte, otvárate si dvere k rôznym problémom, ktoré môžu ľahko spôsobiť opäť nechcené vybitie.

čo pomáha pri výtoku z močovej trubice

Čo pomôže?

Určite lepšia intímna hygiena a dodržiavanie zásad bezpečného sexu. Nezabúdajme však ani na udržiavanie močových ciest v dobrej kondícii. Okrem pitného režimu, posilnenia imunity a pravidelného vyprázdňovania môže byť dobrou voľbou užívanie viaczložkového výživového doplnku pre močové cesty a na podporu normálneho stavu prostaty.

To, že ste si ho vybrali dobre, zistíte podľa toho, že obsahuje tieto látky:

Zdroje informácií

https://www.medicalnewstoday.com/articles/326507 – Mužský výtok (anglicky)

https://www.healthline.com/health/male-discharge-normal – Ktorý mužský výtok je normálny (anglicky)

Uniprosta

Unikátna kombinácia 8 účinných látok pre zdravú prostatu a močové cesty

Cena od 13,30 EUR za balenie až na 2 mesiace.

TO CHCEM VYSKÚŠAŤ Uniprosta
Časovo obmedzená
špeciálna zľava 7 %
Unikátna kombinácia 8 účinných látok pre zdravú prostatu a močové cesty v jednej tobolke.
zdravaprostata
Časovo obmedzená
špeciálna zľava 7 %
Unikátna kombinácia 8 účinných látok pre zdravú prostatu a močové cesty v jednej tobolke.
zdravaprostata